Kuchyňa

Domáca Granola

  • 2 hrnčeky ovsených vločiek
  • ľubovoľné množstvo orechov (ja som dala mleté vlašské orechy, asi 3 hrste)
  • polku čl soli
  • asi 1/4 hrnčeka oleja
  • agáve sirup, podľa chuti
  • môžete pridať ešte škoricu

Všetko som dôkladne zamiešala a dala na plech s papierom na pečenie. – pečieme pri 150° cca 20-40 minút. Granolu som vybrala asi 5 minút po tom, ako začala rozvoniavať. Dobrú chuť!

Eko tip: ovsené vločky kupujte v papierovom obale a nie v plastovom. Jeden papier na pečenie použite viackrát. Rúru si vopred nepredhrievajte.

Granola

Ovocný hrnčekový koláč

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru (môžete primiešať vanilkový cukor)
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 1 a pol hrnčeka rastlinného mlieka
  • asi 1/4 hrnčeka oleja
  • 2 hrnčeky mrazeného alebo čerstvého ovocia (ja som použila domáce maliny)

Všetko som dôkladne zamiešala a cesto vyliala do formy s papierom na pečenie. – pečieme pri 190° cca 20-40 minút. (Priebežne cesto kontrolujte, aby sa vám nepripieklo) Dobrú chuť!

Eko tip: Použite domáce ovocie, alebo zamrazené z minulého roku. Jeden papier na pečenie použite viackrát. Rúru si vopred nepredhrievajte.

Vegan hamburger Aj takéto „tradičné“ mäsové jedlo sa dá nahradiť rastlinnou verziou, u ktorej sa nemusíte báť, že by vám nechutila. Vegan Hamburger je šťavnatý a zároveň chrumkavý, vhodný na rodinné oslavy alebo len tak na obed.

  • žemle (stačí si v bežných potravinách prečítať zloženie, ak neobsahujú vajíčka ani mlieko, sú VEGAN)
  • vegan tatársku
  • cibuľu, šalát, paradajky
  • vegánske burgerové placky (Kaufland)

Eko tip: paradajky či cibuľu nakupujte do vlastných plátených vrecúšok, alebo použite plody zo záhrady.